Få rabatt på matvarer med riktig kredittkort

Vi har alle hørt om kredittkort – denne metoden for betaling er enkel å bruke, potensielt gunstig, og stadig mer populær. Aktører som ssf.no og sn.no gjør det stadig enklere å skaffe seg et slikt kort, og det ser ut til at det stadig oppstår flere muligheter for å skreddersy spesifikasjonene disse kortene byr på.

Av denne grunn er det naturligvis slik at vi alltid ser etter muligheter for å bruke kredittkort for å gjøre livene våre enklere, gjerne i form av å spare penger. For å spare penger må vi først og fremst lokalisere et aspekt av livet vi bruker mye penger på. Svaret er ofte dagligvarer.

Hvordan kan man spare penger med kredittkort?

Det kan virke rart å si at kredittkort hjelper en med å spare penger, i form av å bruke penger, men det er faktisk nettopp slik det fungerer. En lang rekke forskjellige kort tilbyr nemlig bonuser og kampanjer, og disse kan materialisere seg på en hel del forskjellige vis, noe som gjerne blir gunstig.

En av de mest populære formene for bonuser ved bruk av kredittkort er rabatter. Ved å ta i bruk kortet når man handler en spesifikk vare, eller handler hos en bestemt aktør, vil man tjene tilbake en andel av pengene i form av cashback, eller få direkte avslag på varen i det man handler den.

Avslag på dagligvarer

Vi handler alle dagligvarer, så om man føler det koster mer enn det burde er det definitivt lurt å sette seg inn i kredittkort som tilbyr rabatter på nettopp dette. En rekke kort er aktuelle, deriblant Ikano Visa, Komplett Bank Mastercard, og Coop Mastercard, men det finnes veldig mange flere om man har noe spesifikt i tankene.

Kort som Coop Mastercard belønner en for å handle ved kjeden som tilbyr selve kortet, i dette tilfellet får man 1 % medlemsbonus når man handler fra Coop, og 1 % bonus for øvrig handel utenfor konkurrerende virksomheter. Andre kort, som Trumf Visa, vil gi forbrukeren en universell rabatt så lenge vedkommende handler fra en butikk som tilhører Norgesgruppen.

Hvordan velge riktig kort

Det er åpenbart ikke lurt å plukke med seg det første og beste kortet man ser – nøye planlegging må til. Mange av de tilgjengelige kortene er nemlig nøye skreddersydd for å dekke spesifikke behov, så det gjelder å finne fram til et kort som vil komme til å forenkle brukerens daglige liv på best mulig vis.

Først og fremst bør man bestemme seg for hvorvidt man er ute etter et kort som bidrar med rabatt på en spesifikk kjede eller butikk, eller et kort som tilbyr et mer universelt tilbud. Deretter bør man undersøke og sammenligne de forskjellige kortene og deres spesifikasjoner på nett, slik at man finner det mest gunstige alternativet.

Vær obs på begrensninger

Når man har funnet et kort som passer godt til ens individuelle situasjon, er det fristende å hoppe i det og bestille kortet i all hast, men dette kan være et feilgrep. Det å få rabatt er som regel en svært god ting, men det finnes et par begrensninger man bør være på vakt for.

Den største hindringen man kan støte på er det faktum at mange kredittkort kommer med en grense på hvor mye rabatt man kan få i løpet av året. For eksempel kan det være slik at et kort setter en grense ved 10 000 kroner – da vil man ikke kunne ta i bruk mer rabatt når man når denne grensen.

Finn en rabatt som funker

  • Enkelte kort gir bare rabatt på spesifikke butikker
  • Det finnes ofte grenser på hvor mye man kan spare

Disse punktene er av stor viktighet dersom man er i ferd med å skulle skaffe seg et kredittkort med rabatt. Generell varsomhet er også en faktor man bør huske godt på – man kan aldri være for forsiktig når det kommer til kredittkort, i og med at man under ingen omstendigheter ønsker å sitte igjen med stor gjeld.